Siirry suoraan sisältöön

Etäluento: Hengityksen merkitys kehon ja mielen hyvinvoinnille

Lisätietoa tapahtumasta

Lämpimästi tervetuloa mukaan Rintasyöpäyhdistyksen sairaanhoitaja (AMK) Tiina Huhtasen luennolle Hengityksen merkitys kehon ja mielen hyvinvoinnille.

Koko ajan, kaikissa elämäntilanteissa, sinulla on mukanasi yksi kehoosi, terveyteesi, mieleesi ja hyvinvointiisi suoraan vaikuttava supervoima: hengitys. Välttämättömistä, automaattisista elintoiminnoistamme hengitys on ainoa, johon voit itse suoraan vaikuttaa. Jo pelkkä hengityksen kuunteleminen ja sen äärelle keskittyminen voi auttaa mielen ja kehon rauhoittumisessa. 

Luennolla käymme läpi hengityksen anatomisia ja biologisia perusteita, sekä helposti omaksuttavia harjoitteita. Osa harjoitteista on saanut vaikutteita joogasta. Voit osallistua istuen tai makuulta, esimerkiksi joogamatolta tai sohvalta.

Luento sisältää alustuksen, jonka jälkeen on mahdollisuus keskustelulle ja kysymyksille. Luento sisältää rauhoittavan hengitysharjoituksen ja vinkkejä omaan hengitysharjoitteluun.

Linkkiä varten Ilmoittautuminen

Kuva: Aleksi Friman

Rintasyöpäyhdistyksen sairaanhoitaja Tiina Huhtanen on koulutukseltaan myös pappi ja teologian tohtori. Hän on myös sertifioitu hengitysvalmentaja.